Original Himalaya Magnesium 2 potten van 1Kg + 1 pot Gratis

Sale

Top

Original Himalaya Magnesium 2 potten van 1Kg + 1 pot Gratis
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 25,80€   38,70€
  • Excl. BTW: 21,32€

Korte beschrijving:

Bent u iemand die graag het allerbeste wilt voor uw gezondheid en die van uw gezin of uw cliënt? Steeds meer mensen kiezen voor 100% natuurlijke, biologisch en ecologisch verantwoorde ongeraffineerde producten. Daaronder valt ook Himalaya magnesium, een magnesiumchloride van ongekende zuiverheid die..

Bent u iemand die graag het allerbeste wilt voor uw gezondheid en die van uw gezin of uw cliënt? Steeds meer mensen kiezen voor 100% natuurlijke, biologisch en ecologisch verantwoorde ongeraffineerde producten. Daaronder valt ook Himalaya magnesium, een magnesiumchloride van ongekende zuiverheid die na de winning geen enkele zuivering of raffinage behoeft. Puur vanuit de natuur, zoals ons lichaam het nodig heeft en kan verdragen.


ECOLOGISCH VERANTWOORDE WINNING IN TIBET.
De winning van Magnesiumchloride in Tibet is totaal verschillend dan dat van bijvoorbeeld Zechstein magnesium.
Beide bronnen zijn ontstaan uit miljoenen jaren oude zeeën die diep onder de grond liggen. We kunnen gerust aannemen dat de kwaliteit van de beide magnesiumbronnen gelijkwaardig is. Het grote verschil zit hem in de manier van winning en de verdere verwerking tot een product wat geschikt is voor transdermale (via de huid) toepassingen.

TIBETAANS PLATEAU
Nederland (in het zwart) is 26 x zo klein als  Tibet en er wonen slechts 2,5 miljoen inwoners waarvan 1 miljoen rond de hoofdstad Lhasa. In het gebied waar de magnesium wordt gewonnen woont slechts 1 persoon vierkante kilometer.

EEN VAN DE SCHOONSTE GEBIEDEN OP AARDE.
Himalaya magnesium wordt gewonnen op het Tibetaanse plateau, de gemiddelde hoogte is 4500 meter  en vele malen groter dan Nederland, het is het belangrijkste eco-gebied op aarde. Het klimaat en de onherbergzaamheid maken het gebied een van de minst bewoonde plaatsen op aarde. Hier is geen landbouw, geen industrie en dus ook geen vervuild water en/of vervuilde landbouwgrond. Het grote aantal  biodiversiteits- kerngebieden en eco-regio’s zijn van groot belang zijn voor onze wereld. Met hun kenmerkende ecologische processen behoren deze gebieden tot de belangrijkste op aarde voor het behoud van biodiversiteit. Het Tibetaanse plateau met zijn ongerepte flora en fauna is een van de grootste wildernisregio’s in de wereld.

WINNING MIDDEN IN DE NATUUR, VER WEG VAN DE VERVUILING.
Waar ter wereld vinden we nog een pesticide vrije omgeving? Waar vinden we nog schone lucht, aarde en water? Waar vinden we nog echte natuurlijke producten gemaakt vanuit trots en respect voor mens en natuur? Die vinden we gelukkig nu nog in Tibet, op het dak van de aarde. Hier wonen al eeuwenlang mensen die eerbied voor de natuur hebben. Hier komt onze magnesium vandaan en daar zijn we ontzettend trots op

MAGNESIUM WORDT NORMALITER DOOR GROTE FABRIEKEN GEWONNEN EN VERWERKT.
In Nederland in Groningen, in Amerika in Utah en in Israël in Sodom vind je de grootse magnesiumfabrieken ter wereld. We schatten dat Magnesiumchloride voor 99% gebruikt wordt voor de industrie. De fabriek van Zechstein magnesium is wereldberoemd om zijn DEAD Burned Magnesia, een product om vuurvaste stenen voor ovens van te maken. Slechts een heel klein deel wordt na grondige reiniging gebruikt voor de cosmetische industrie.


Himalaya magnesium is 100% natuurlijk, zuiver, puur en met een hoge energetische waarde

U merkt direct het verschil als u Himalaya magnesium gebruikt, u bent sneller in balans, u krijgt sneller energie en u voelt zich beter.
Himalaya magnesium chloride is een unieke door de wind en zon gedroogde magnesium chloride en daardoor  zachter en aangenamer voor de huid.
Himalaya magnesium ongeraffineerd

Magnesium chloride uit de Himalaya komt van zeer grote diepte, tijdens het ontstaan van het Himalaya gebergte zijn oerzeeën ingesloten en verdampt waarbij het magnesiumzout is achtergebleven.  Himalaya magnesium is dus miljoenen jaren oud en dateert uit een tijd waarbij de mens geen negatieve invloed had op de natuur. Rivieren die hun weg zoeken door het Himalaya gebergte lossen dit magnesiumzout op, dit sijpelt onder druk langzaam door poreus gesteende omhoog en vormt de meren op het hooggebergte. Het poreuze gesteente is een natuurlijk filter wat eventuele verontreiniging (zand, gesteente etc.) verwijdert. Daarom is Himalaya magnesium de meest pure ongeraffineerde magnesium ter wereld, waardoor het de meeste levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding bevat.

HET LEVENSELIXER UIT TIBET HOUDT MENSEN GEZOND.
Op het Tibetaanse plateau, ook wel genoemd het dak van de wereld, met een gemiddelde hoogte van 4500 meter bevindt zich een groot aantal biodiversiteits-kerngebieden en eco-regio’s. Een van die regio’s bevindt zich op ongeveer 200 km ten noord-westen van de hoofdstad Lhasa. Dit gebied staat al eeuwen bekend om zijn rijke magnesium zoutmeren en zoutbronnen (saltwells). Hier halen wij de meest pure en 100% natuurlijke en ongeraffineerde Himalaya magnesium vandaan.  Deze Ngoin magnesium (genoemd naar een zoutbron) wordt voornamelijk gebruikt door de Tibetanen zelf als een “levenselixer”. Al eeuwen weten ze dat dit levenselixer, gemengd met water of sappen van locale vruchten, hun gezond houdt, energie en levensvreugde geeft.De Saltwells liggen op 4 km hoogte

De Himalaya magnesium zouten worden uit de kleine meren en saltwells (zoutbronnen) gewonnen door families die dit al generaties lang van vader op zoon doen. De magnesium/zoutmeren liggen vrijwel afgesloten van de buitenwereld, er is geen industrie en nauwelijks landbouw, de grond is niet vervuild en de lucht op deze hoogte is de schoonste ter wereld. De bevolkingsdichtheid is 2 mensen per vierkante kilometer. Met grote zorgvuldigheid worden de magnesiumzouten, die vanuit grote diepte uit het Himalaya gebergte komen handmatig gewonnen. Dit winningsproces is al eeuwenoud en vergelijkbaar met het winnen van zongedroogde Keltische zeezouten.
Deze manier van winning is vele malen milieuvriendelijker en ecologischer dan het zogenaamde industrial mining (het uit de grond pompen van magnesium) wat vaak grote problemen veroorzaakt in de bodem (verzakking).

DE ZON IS EEN BELANGRIJKE FACTOR VOOR DE HOGE KWALITEIT
De zon die in Tibet minimaal 8 uur per dag schijnt en zeer intens is vanwege de grote hoogte heeft een zeer positieve invloed op het drogings-/verdampingsproces en bepaalt daardoor mede de hoge kwaliteit en de bijzondere eigenschappen van dit magnesium.

Magnesiumzouten het product zijn van de interactie tussen zonlicht en water. Magnesiumzout en zoutkristallen zijn de enige kristallen die oplossen in water en moeten gezien worden als een geconcentreerd, vol-spectrum mineraal. Doordat de magnesiumzouten miljoenen jaren op grote diepte opgesloten hebben gelegen heeft het een gedeelte van die eigenschappen verloren.

Omdat het magnesiumzout in de Himalaya langzaam omhoog sijpelt en bronnen vormt kan het weer zijn oorspronkelijke interactie tussen water en zon hervatten. Tijdens de droging wordt het magnesiumzout ook nog eens wekenlang aan het zonlicht blootgesteld waardoor het  magnesiumzout weer de unieke eigenschappen krijgt  zoals het ontstaan is. De Tibetanen noemen het daarom “Levend magnesiumzout”

HET TIBETAANS PLATEAU, HET BELANGRIJKSTE ECO-GEBIED OP AARDE
Vanuit een mondiaal milieuoogpunt zijn er weinig plaatsen in de wereld zo belangrijk als het Tibetaanse plateau.

Hier bevindt zich een groot aantal biodiversiteitskerngebieden en eco-regio’s die van groot belang zijn voor onze wereld. Met hun kenmerkende soorten, ecologische processen, en evolutionaire verschijnselen, behoren deze gebieden tot de belangrijkste op aarde voor het behoud van biodiversiteit. Het Tibetaanse plateau bevat ook het meest intacte voorbeeld van bergketens in Azië met een ongerepte flora en fauna, en is een van de grootste, overgebleven op het land gelegen, wildernisregio’s in de wereld.

Waar ter wereld vinden we nog een pesticide vrije omgeving? Waar vinden we nog schone lucht, aarde en water? Waar vinden we nog echte natuurlijke producten gemaakt vanuit trots en respect voor mens en natuur? Die vinden we gelukkig nu nog in Tibet, op het dak van de aarde. Hier wonen al eeuwenlang mensen die eerbied voor de natuur hebben. Hier komt onze magnesium vandaan en daar zijn we ontzettend trots op.

TIBET EEN AUTONOME REGIO

De Tibetanen zijn een bijzonder vriendelijk volk met een eigen taal, en een eigen cultuur. Tibetanen behoren voornamelijk tot twee religies: de bön en het Tibetaans boeddhisme. Tibet was in zekere zin onderdeel van een groter China tijdens de Yuan en Qing dynastiën, maar niet tijdens de tussenliggende Ming dynastie (1368 tot 1644). Met de val van de Qing dynastie werd Tibet onafhankelijk. Tussen 1912 en 1949 was er geen andere politieke macht in Tibet behalve de regering van de Dalai Lama. Het gebied bleef de facto onafhankelijk tot de invasie van Tibet van 1950-51 door het Volksbevrijdingsleger, waarna het opnieuw deel van China werd. Tibet is nu in politieke en bestuurlijke zin een autonome regio van China.
De zoutnomaden

Al eeuwenlang handelden zoutnomaden in Tibet, deze dregden het magnesiumrijke zout uit de zoutmeren en vervoerden dit per karavaan naar de lagergelegen gebieden om het geneeskrachtige magnesiumrijke zout via ruilhandel in te wisselen voor gerst en ander basisvoedsel. Het magnesiumrijke zout is van groot belang voor de Tibetanen. Vanwege de grote hoogte en snellere uitdroging kan het een levensreddend middel zijn.

MAGNESIUM HET WONDERMINERAAL
Magnesium is een macromineraal en elektrolyt dat in alle cellen van je lichaam aanwezig is. Magnesiumsupplementen worden alsmaar populairder, want dit magnifieke mineraal zou allerlei lichamelijke processen positief beïnvloeden.
Maar wat is magnesium nu eigenlijk, wat doet dit element precies, hoeveel heb je er dagelijks van nodig, welke voedingsmiddelen zijn rijk aan magnesium en wat gebeurt er bij een overschot of tekort aan magnesium? Hierbij de nodige uitleg…

WAT IS MAGNESIUM?
Magnesium is een essentieel macromineraal; dat houdt in dat iedere mens magnesium nodig heeft om in leven te blijven. Magnesium behoort tot de meest voorkomende mineralen op aarde en in je lijf; in een mensenlichaam komt gemiddeld 24 à 25 gram magnesium voor; met name in de beenderen (+/- 60%), maar ook in de spieren (+/- 20%) en zachte weefsels (+/- 20%). Plusminus 1% van het lichaamseigen magnesium bevindt zich als ionen/elektrolyten opgelost in je bloed.

WELKE FUNCTIES HEEFT MAGNESIUM IN JE LICHAAM?
Magnesium is een bestanddeel van talloze enzymen en een activator binnen ruim 300 –al dan niet enzymatische– stofwisselingsreacties! Hierbij valt te denken aan celgroei, celdeling, energieproductie, eiwitsynthese en celmembraanbescherming.

Magnesium is de tegenhanger c.q. antagonist van calcium; samen reguleren ze talloze neurotransmitters. Dit zijn signaal-overdragende stofjes die zenuwimpulsen overdragen tussen zenuwcellen. Zodoende is magnesium ook van cruciaal belang voor je spieren; zowel skeletspieren als hartspier, longspieren, maagspier, darmspieren etc. Waar calcium zorgt voor het samentrekken van de spieren, is magnesium verantwoordelijk voor spierontspanning. Ook voor een optimaal hartritme, gezonde bloeddruk en hersenfunctionaliteit is magnesium dus onmisbaar.
Elke lichaamscel heeft magnesium nodig; zonder magnesium kunnen je zenuwen, spieren, hersenen en hart niet functioneren.

Hoewel magnesium voorkomt in talloze voedingsmiddelen, zijn niet alle magnesiumleveranciers even rijk aan magnesium. Vooral het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, ongediertebestrijdingsmiddelen en kunstmest tasten magnesium in grond en grondwater aan. Over het algemeen zijn biologisch c.q. organisch geteelde producten dus rijker aan magnesium dan de ‘gewone’ varianten.

Let op: ongebonden magnesium gaat gemakkelijk een binding aan met fytaat (o.a. in granen), oxalaat (o.a. in rabarber), fosfaten (o.a. in melk) en methylamines (o.a. in voedingsadditieven), waardoor het niet meer geabsorbeerd kan worden door je lijf.

Vooral een overmatige consumptie van geraffineerde granen kan een optimale magnesiumstatus in de weg staan.

De beste bronnen van magnesium zijn groene groenten, zeevruchten, granen, zuivelproducten, gedroogde vruchten en zeegroenten.

Al met al kán een tekort aan magnesium ontstaan door onvoldoende inname, maar in veruit de meeste gevallen is er sprake van een verstoorde magnesiumregulatie. Dit kan het gevolg zijn van intestinale hypoabsorptie, verlies via urine, verminderde botopname, insulineresistentie, stress etc.

Een tekort aan magnesium wordt meestal onderzocht nadat er een tekort aan calcium of kalium is vastgesteld. Vaak wordt een magnesiumtekort dus pas ontdekt ná een calcium- of kaliumtekort.

KOSTPRIJS HIMALAYA MAGNESIUM 2 KG + 1 Kg GRATIS

25.80 euro excl verzendkosten voor 2 potten van 1 kg + 1 pot Magnesium 1Kg GRATIS meegeleverd. Bestelknop boven of onderaan deze webshop pagina.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Geef beoordeling
Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha
Gerelateerde producten
Top

Original Himalaya Magnesium 1 Kg pot
Bent u iemand die graag het allerbeste wilt voor uw gezondheid en die van uw gezin of uw cliënt? S..
Op voorraad
12,90€ Excl. BTW: 10,66€