Shungite Mineralen

Shungite en zijn 'wonderlijke' eigenschappen

Sinds augustus 2013 krijgen wij geleverd van onze officiële benelux invoerder van de grootste mijn "Paragon" in Petrozavodsk, Karelië.

Wil je meteen naar het overzicht van de shungiet producten klik dan hier.
Shungite is een meteoor van ongewone samenstelling en structuur. Het heeft unieke eigenschappen en wordt alleen in de buurt van de kleine nederzetting genaamd Shunga in Karelië, Rusland gevonden (in het noord westen naast Finland).

Onze shungiet producten kunnen ook getest worden op echtheid met onze shungiet tester.

Het ecologisch potentieel van shungite is zeer breed door de mogelijkheid van zuivering van water en lucht, de bescherming van mensen tegen elektromagnetische straling van verschillende aard, het versterken van het immuunsysteem en de geneeskrachtige eigenschappen. Naast de geweldig reinigende en helende eigenschappen bezit het ook spirituele eigenschappen en het kalmeert en troost. Het absorbeert letterlijk negatieve energie zeer gelijkend aan tachyon.

De shungite producten worden rechtstreeks ingekocht van de grootste mijn in Karelië (nabij Zazhoginsky) waar het shungite het grootste aandeel van fullerenen bezit. Bij vele andere kleinere mijnen is dit gehalte veel lager.

Door de grote Russische export taxen en transportkosten wegens het gewicht is het extreem stresserend deze producten in te voeren. De enorm logge administratie en dure importkosten van onze Belgische douane met maanden vertraging deed ons bijna besluiten met dit project te stoppen. Door andere, maar duurdere transportkanalen te gebruiken kunnen we nu een betere bevoorrading verwezenlijken.

Shungite is een natuurlijk mineraal met een uniek georganiseerd kristalrooster of raster op basis van koolstof. Zoals we weten, is koolstof de basis van het leven op aarde. Moderne geleerden wijten het ontstaan van leven op onze planeet als een complex proces van evolutie van koolstofverbindingen.
Men onderscheidt 2 soorten: het 'gewone' shungite en Elite shungite (minder dan 1% van de voorraad), ook Silver shungite genoemd wegens zijn metaalachtige glans.

Er zij vele veronderstellingen over de oorsprong. Diegene die het meest 'logische' lijkt is de volgende: door een galactische oorlog of door botsing met een ander hemellichaam (Niburu?) is een brokstuk van de planeet Phaeton, wat nu de astroidegordel is, ongeveer 2 milard jaar geleden op de aarde terechtgekomen.
Shungite ontvangt de genezende kracht van de fullerenen – een bolvormige holle molecuul die bestaat uit tientallen koolstofatomen en die alleen in shungite voorkomt met atoomnummer C60. Toen fullerenen een paar decennia geleden werden ontdekt in de shungite werd het een sensatie. Fullerenen gedragen zich in ons lichaam als de meest krachtige en meeste langwerkende antioxidanten als een middel om de vrije radicalen te bestrijden.

Het belang van deze ontdekking is dat tot die tijd, wetenschappers zich alleen bewust waren van drie vormen van koolstof: diamant, grafiet en carbyne . De nieuwe molecuul vertraagt de groei van kankercellen en stoffen van fullerenen kunnen de activiteit van het AIDS-virus vertragen. De ontdekking van de fullerenen was een echte doorbraak in nanotechnologie en werd uitgeroepen tot een sensatie van de 20e eeuw. De wetenschappers die het hebben ontdekt kregen de Nobelprijs voor de Scheikunde in 1996.

Shungite bevat bijna het gehele periodiek systeem aan elementen. Echter, zoals iedereen weet, hebben niet alle chemische elementen een positief effect op een menselijk wezen. Maar dit is gewoon een verbluffende kwaliteit van deze steen: alleen de elementen die nodig en nuttig voor een levend organisme zijn komen in water vrij.

De unieke genezende eigenschappen van shungite en shungite natuurlijke waterbronnen hebben geen wetenschappelijke verklaring gehad voor een lange tijd. Maar deze eigenschappen waren zo evident dat de geneeskunde de genezende eigenschappen van shungite water heeft erkend, zelfs zonder precies te weten hoe het werkt.
Momenteel trekt shungite veel wetenschappers, fabrikanten en politici aan als een veelbelovende materiaal voor de oplossing en verbeteren van vele complexe milieuproblemen.

Zorg er ook voor dat bij de gepolijste Schungit voorwerpen contact moet vermeden worden met water. Door dit contact kan zijn glans verliezen.

Samen met een gekend audio bedrijf hebben wij testen gedaan voor verbetering van de geluidsweergave van de 'duurdere' audio klasse. Door shungite ballen, piramides en tegels op versterkers, luidsprekers of platendraaiers te plaatsen werd door vele 'audiofielen' een beter kwaliteit ervaren.

Video van een typische mijn in Karelië

Shungite is..

- een natuurlijke antioxidant die de menselijke immuniteit kan verhogen met betrekking tot de vele ernstige ziekten en onderdrukken van vele allergische ziekten;
- een absorptiemiddel voor het zuiveren van lucht en water van veel organische en anorganische verbindingen en van overtollige vrije radicalen;
- een drager van een breed scala van sporenelementen en biologisch actieve stoffen voor intensivering van de biologische processen in de lichamen van mensen en dieren;
- een materiaal dat door actieve interactie met elektromagnetische velden van verschillende aard (antropogene hoge-frequentie, zonne-energie, geopathische velden) hun negatieve impact kan neutraliseren.

Eigenschappen van Shungiet

- adsorberende activiteit, het vermogen stoffen te vangen uit de omgeving;
- bactericide werking;
- hoog niveau van adhesie, de mogelijkheid om verbinding te maken met elke stof;
- antihistaminica en anti-inflammatoire effecten;
- radio schild eigenschappen;
- gedraagt zich als een supergeleider voor elektrische stroom;
- vermogen om zuurstof te absorberen bij kamertemperatuur in water en in de lucht.

Het ecologisch potentieel van shungite is zeer breed door de mogelijkheid van zuivering van water en lucht, de bescherming van mensen tegen elektromagnetische straling van verschillende aard, de versterken van het immuunsysteem en de geneeskrachtige eigenschappen met betrekking tot een breed scala van ziekten.

Shungite water wordt reeds lang gebruikt voor de behandeling van huid aandoeningen.

Onderzoek van shungite hebben ook aangetoond dat rechtstreeks contact van de steen met het menselijk lichaam zorgt voor verlichting van pijn en van een aantal ernstige ziekten.

Rekening houdend met haar helende eigenschappen, wordt shungite met succes gebruikt in de geneeskunde, ecologie, landbouw, watervoorziening, metallurgie, energie productie, chemische en constructie-industrie.

Deze steen, die geweldig reiniging en helende eigenschappen bezit ook spirituele eigenschappen en het kalmeert en troost. Het absorbeert letterlijk negatieve energie zeer gelijkend aan tachyon.

Er wordt geopperd dat shungite na de ineenstorting van het huidige financiële systeem, duurder zal worden dan goud wegens zijn zeldzaamheid en ecologische eigenschappen.

Shungite, dat een water-element is, wordt afgeraden voor mensen waarbij het vuur-element (sterrenbeeld: Ram, Leeuw, Boogschutter)domineert, die er te hevig op kunnen reageren.

Efecten van Shungite

- bevat bijna alle elementen
- zeer aardend (stimuleert 1ste chakra)
- werkt in op de emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam
- sterke anti-oxidant
- stimuleert het immuunsysteem
- extreem water-zuiverend
- alle mogelijke allergieën
- neutraliseert elektro-magnetische straling
- anti-bacterieel
- alle mogelijke huidaandoeningen
- heelt snijwonden sneller
- balanceert de aura
- rustgevend
- bij stress en depressies
- energetisch reinigend
- tegen alle mogelijk chronische aandoeningen
- zowel inwendig als uitwendig toepasbaar

Shungite Bollen & Shungite Piramiden

 

 

 

 

 

Wil je naar het overzicht van de shungiet producten klik dan hier.


Reiniging van Shungite mineralen

Omdat shungite de eigenschap heeft 'negativiteit' op te nemen en maar voor een deel kan transformeren, wordt het best regelmatig en soms dagelijks (zeker in het geval van hangers) gereinigd. Dit kan op verschillende manieren: door aarding, (zon)licht en lucht, op een zoutbedje leggen gedurende 24 uren.  Onze beste reinigingstool voor edelstenen is eigenlijk met een Purperen Plaatje. Een Purperen plaatje transformeert altijd alle opgeladen negatieve energie en versterkt opnieuw de energie van de shungiet.

Voor aarding kan men verschillende manieren gebruiken: leg het op een geaarde metalen leiding (waterleiding, chauffage) of maak via een draad een verbinding met aluminiumfolie; maak via een geaard stopcontact en een draad een verbinding met de aarding die via een krokodilklem aan een stuk aluminiumfolie verbonden wordt; leg het buiten in de aarde (op aluminiumfolie) en met een 'afdakje'.  Gemiddeld is een kwartier voldoende om het terug actief te maken.

Een andere methode of combinatie is om het object voor enkele uren in het licht (best zonlicht) te leggen en in open lucht. Hier best 4 tot 24 uur voor activatie.

Meer weetjes over Shungite

Shungite is een natuurlijke antioxidant die de menselijke immuniteit kan verhogen en daardoor vele ernstige ziekten en allergieën onderdrukken. Het is een absorptiemiddel dat lucht en water van veel organische en anorganische verbindingen en van overtollige vrije radicalen kan zuiveren.

Het werkt als een katalysator, die zorgt voor de ontleding van organische stoffen en de toxische absorbeert met het vermogen ongewenste stoffen uit de omgeving te vangen.

Shungite is een drager van een breed scala van sporenelementen en biologisch actieve stoffen waardoor intensivering van de biologische processen in de lichamen van mensen en dieren ontstaat.

Tevens is het een materiaal dat een actieve interactie aangaat met elektromagnetische velden van verschillende aard (antropogene hoge-frequentie, zonne-energie, geopatische straling, bio-velden) en hun negatieve impact kan neutraliseren.

Het bezit een bacteriocide werking, een hoog niveau van adhesie, de mogelijkheid om verbinding met elke stof te maken, antihistaminica en anti-inflammatoire effecten, radio schild eigenschappen, hoge electroconductivity bijna roals een supergeleider, het vermogen om zuurstof te absorberen bij kamertemperatuur in water en in de lucht.

Onderzoek van shungite hebben ook aangetoond dat rechtstreeks contact van de steen met het menselijk lichaam zorgt voor verlichting van pijn en van een aantal ernstige ziekten, met name van musculoskeletale systeem, vele huid aandoeningen en draagt bij tot een snelle genezing van wonden, enz.

Rekening houdend met haar helende eigenschappen, wordt shungite met succes gebruikt in de geneeskunde, ecologie, landbouw, watervoorziening, metallurgie, energie voorziening, chemische en constructie-industrie.

Lange ervaring van het shungite en zijn helende eigenschappen en hoog effect voor bescherming tegen elektromagnetische straling hebben geleid tot het maken van een zogenaamde shungite kamer voor psycho-emotionele correctie en herstel, voor zowel volwassenen als kinderen. Verblijf in een dergelijke kamer verbetert ook de algehele vitaliteit en lichaamsweerstand, fysiek en psychisch herstel en het corrigeren van het bio- energetisch systeem. Dergelijke shungite kamers zijn gebouwd in St. Petersburg militaire medische academie, in Petrozavodsk, in het spa center "Witte veren", in de zetel van de vennootschap "Pritsero " in Moskou, in Saratov.

Er zijn ook een shungite kamer in de gevangenis "Matrosskaya Tishina", waar de bewakers deze kamer voor 20-30 minuten bezoeken voor het verlichten van vermoeidheid na het werk. De shungite kamer gebouwd in de Beslan school in 2006 heeft verbazingwekkende resultaten aangetoond. Het werd een unieke generator van levenskracht aan degenen die het bekende drama in Beslan (de inbeslagneming van kinderen in deze school door terroristen in 2004) hebben overleefd. De glimlach van kinderen, hun kleurrijke tekeningen die symboliseren het goede en de vriendschap, zon en bloemen.

De verbetering van de emotionele status van leraren en ouders van kinderen die deze tragedie hebben ervaren zijn het beste bewijs van verrassende eigenschappen van shungite, de "steen-trooster", zoals het hier is bekend. Deze eigenschappen werden hier volledig bevestigd. "Deze steen, die geweldig reiniging en helende eigenschappen bezit, brengt meer zuivere en spirituele plezier. Gewoon contemplatie van het kalmeert en troost. Het absorbeert letterlijk negatieve energie. "

Voor nog meer informatie kan je best via 'Google Afbeeldingen' naar 'shungite', 'shungit' of 'schungite' surfen.

Een canadese site met meer informatie.

Algemene Engelse video

Shungite productenFabricage van shungiet bollen
Fabicage van Shugite producten

Uitleg van een Russiche prof (bekijk ook deel II en III):

Een Canadese firma noemt de shungite Shieldite (zie website) :

Opmerkingen

Schrijf commentaar