Agnihotra vuurceremonie bijeenkomst zaterdag 20 Mei 2017

Agnihotra Vuurceremonie bijeenkomst

Transformerend indisch ritueel

Wat is Agnihotra?

Agnihotra is een Indische ceremonie met vuur, bloemen, voedsel en wensbriefjes offeren volgens een eeuwenoude Vedische traditie.

Dit vuurritueel wordt wereldwijd gebruikt om aanwezigen, de directe omgeving en de atmosfeer op te laden met levensenergie, te zuiveren en te beschermen tegen toxische invloeden en schadelijke straling.

Beleef een Agnihotra bijeenkomst in de achtertuin van Kamperfoelie, we organiseren deze feestelijke vuurceremonie om letterlijk alles en iedereen in het positieve licht van goddelijke transmutatie te zetten.

Het agnihotra-proces opent nieuwe mogelijkheden waarbij deelnemers hun wensen en problemen door het goddelijke behandeld worden. De positieve uitwerking daarvan is als een geschenk die je zal ervaren tijdens en de periode na de bijeenkomst.

Tijdens de ceremonie heeft de atmosfeer een voedende werking rondom op het leven van planten, dieren en mensen. Het agnihotra-proces vernieuwt de hersencellen, vitaliseert de huid zuivert het bloed en negatieve gedachtenpatronen. De as die overblijft zijn geladen mineralen die kan gebruikt worden voor helende doeleinden en als verbetering voor grond en water.

Nadat een gewijde ruimte is gecreëerd door het aanroepen van o.a. de godelijke moeder, Ganesha, Shiva, Agni, ... wordt het vuur ontstoken en gevoed met mantra’s, ghee, rijst, sesamzaad, ... Een enorme hoeveelheid energie resoneert tijdens de ceremonie rond de koperen piramide waarin het vuur brandt.

Er wordt een soort magnetisch veld gecreëerd dat negatieve energie neutraliseert en positieve energie bekrachtigd. Zo wordt er tevens een positief patroon geschapen rondom alle aanwezigen en de invloed reikt zelfs vele honderden meters verder.


Wat is het effect van een Agnihotra vuurceremonie?

Veel mensen ervaren een helend effect wanneer ze bij een vuurceremonie aanwezig zijn. Een vuurceremonie schept mogelijkheden en openingen voor transformatie. Het vuur helpt je zware energieën los te laten. Het helpt je dat te verbranden, te verteren wat onverteerbaar lijkt door je aandacht bewust te richten.

Je kunt een vuurceremonie doen voor het afsluiten van een periode, maar ook bij het ingaan van een nieuwe fase, waarbij je de nieuwe verworven inzichten en de daarbij behorende kwaliteiten bewust in je leven gaat uitnodigen.

Hierop volgt een periode waarin ‘situaties van mogelijkheden’ kunnen verschijnen om jouw intentie te vertalen naar heling in de alledaagse werkelijkheid. Zie het niet als een onmiddellijke magische verandering maar als een opening voor helende mogelijkheden voor het veranderen van bepaalde gewoonten en patronen.

Herken deze ‘opening’ en gebruik deze mogelijkheid de volgende weken om je gedrag te veranderen. Laat het universum zorg dragen voor de details. Vertrouw!

Deze manier draagt bij om krachtig ons eigen leven, wensen en problemen te transformeren naar overvloed, welzijn, vrede en liefde. Dit is precies wat onze wereld vandaag hard kan gebruiken. De energie van de vuurceremonie bereikt onze chakra’s die verbonden zijn met de goddelijke vonk in onszelf.

Uiteindelijk heeft ieder menselijk wezen ook de potentie in zich om zelf ooit als een zon werelden te creëren.

Het innerlijke offervuur

Je hele lichaam is het voertuig waarin je het vuur ontsteekt. Iedere inademing is een offer aan je innerlijke wereld en elke uitademing is een offer aan de uiterlijke wereld.

Wanneer attractieve objecten de mind willen meeslepen, en deze impulsen geofferd worden aan het vuur van de zelfbeheersing, dan worden deze verteerd door het innerlijke vuur.

Door de vlam van het besef, de alertheid, is het gekende ordelijk; de hersenen, die door het menselijke ras verfijnd zijn, zijn waakzaam.

Als die vlam brandt, welke handeling ook plaatsvindt, dan ontsteekt de handeling zelf het vuur van Brahman, het vuur van de suprème intelligentie.

Het blijft branden in je handelingen, door je wezen, in je relaties; dat is het echte vuuroffer.

Deelname en inschrijving Agnihotra bijeenkomst

Locatie: Natuurwinkel Kamperfoelie,  Rijksweg 62, 3650 Dilsen-Stokkem
Datum: Zaterdag 20 mei 2017 van 13h00 tot 17h30 – inloop vanaf 13.00u -  Start 13.30u.

Je bijdrage: 30.00 €  Inschrijving is compleet als wij de betaling hebben ontvangen.
Terugbetaling bij annulatie is enkel mogelijk indien ten laatste 4 dagen op voorhand werd afgemeld.

Ieder brengt iets eetbaars mee. Bijvoorbeeld brood, hapjes, hartige taartpunten, fruit, etc. Wij zorgen voor koffie, thee en sap. Dit voedsel wordt tijdens de vuurceremonie gezegend en achteraf samen opgegeten.

Breng een zelfgeschreven wensbriefje mee met vermelding jouw intenties en of problemen. Deze worden tijdens de ceremonie meegegeven aan het offervuur om te transmuteren. Gebruik best een kwart A4tje om te vermijden dat grote papieren te grote steekvlammen maken.

Voor inschrijving, vragen, suggesties en ideeën neem contact op met:  089 20 32 86 -  0474 450 115 -  info@kamperfoelie.com

Over Peter Kupers

De ceremonie wordt geleid door Peter Kupers, opgeleid als Pujari in de Agnihotra traditie en tevens de stichter van Deep Soul Connections. Peter begeleidt mensen terug naar hun diepste essentie opdat ze ten volle aanwezig kunnen zijn om hun levensdoel écht te realiseren.

De begeleiding van Peter is een uniek evenwicht tussen mystiek, de kracht van het onderbewuste en een straightline pragmatisme om tot concrete resultaten te komen.

Via de innige band met Sri Satya Sai Baba en Sri Adgadanand Ji heeft Peter de hindoe cultuur van binnenuit leren ervaren. In India heeft men Peter o.a. de titel van Pandit toegekend, wat o.a. begeleider op het spirituele pad betekent.

Door tal van mystieke ervaringen heeft Peter een talent ontwikkeld om de tijdloze wijsheid van de eeuwenoude Vedische geschriften vanuit eigen ervaring praktisch te vertalen naar mensen met een Westerse achtergrond.

Peter is tevens hypnotherapeut en personal & business coach.

https://www.facebook.com/peter.kupers.5?fref=ts

Meer informatie over Agnihotra en het wetenschappelijk gebruik vind je hier: http://www.agnihotra.org/

Video van Peter tijdens een Agnihotra vuurceremonie -  Ayurveda festival in Gent

Op het Ayurveda festival in Gent waren 150 mensen aanwezig waarbij iedereen de positieve Agnihotra energie heeft kunnen voelen aanzwellen, vele mensen waren enthousiast dit nog een keer te mogen beleven. Agnihotra is aan een opmars bezig in het westen en nu voor het eerst in de lage landen en krijgt meer bekendheid terwijl deze ceremonie al duizenden jaren toegepast wordt in de Yogi tradities.


Reacties van deelnemers tijdens de Yagya bijeenkomst

Beste Erik, Graag stuur ik jullie mijn reactie ivm de mooie ervaringen van 20 mei tijdens de Yagya vuurceremonie. Ik wil het niet nalaten jou en Peter te danken voor die fantastische namiddag die nu nog steeds aan het doorwerken is…… :-) De evolutie die zeker sindsdien, bij mij plaatsvind is grandioos, daarom niet altijd even zalig op het moment, maar de gevolgen dankzij mijn doorzettingsvermogen vallen als geschenken uit de hemel… Nu begrijp ik meer en meer de uitspraken die ik in de spirituele lessen van de Levensschool vroeger hoorde als : Het leven is vreugde en geen lijdensproces… Dit is wat ik de laatste dagen bijna constant ervaar en werkt als een ping pong effect : innerlijke vreugde, innerlijke vrede, innerlijke rust… Mijn slaap wordt dieper, duurt langer en ik voel mij s'morgens meer uitgerust :-)), wat allemaal een voorbereiding is op de het uiteindelijk doel ivm mijn wens die ik gedaan heb bij de vuurceremonie. Het is inderdaad nodig dat je door de verwerkingen (pijnen) gaat vooraleer je een soort van “verlichting” voelt en dit zonder een oordeel te vellen naar jezelf of naar anderen. 1/06/17 Mariet Vandersanden, Maaseik.

Gerelateerde producten

Yagya Transmutatie Hanger
Yagya Transmutatie Hanger

30,00€ Excl. BTW: 24,79€

Bestellen

Opmerkingen

Schrijf commentaar