Voorleesavond "De Guru is je eigen bewuste staat van verlichting"

"De Guru is je eigen bewuste staat van verlichting"

Een (gratis) voorleesavond met video voorstelling over meester avatar Adi Da Samraij gebracht door Bernard Noyez.

Op donderdag 19 november 2015 om 19.30 uur in zaal De Zavel te Dilsen Stokkem Lanklaar.

Als je in het leven iets wil aangeleerd krijgen ga je naar een meester, hetzij in je beroep, maar evengoed ook als je spiritueel wil ontwaken of verlichting wil nastreven.

  " Je kunt de Guru vergelijken met het zonlicht in de vroege ochtend. De Guru intensiveert dat licht, totdat je wakker wordt. Tot het moment dat het licht iemand wakker maakt, blijft hij of zij dromen, blijft hij of zij proberen binnen de droom te overleven, het gebeuren binnen de droom naar zijn of haar hand te zetten, doeleinden na te streven en zoektochten te ondernemen, waarvan er geen enkele hem of haar tot ontwaken zal brengen.

De gebruikelijke middelen bieden iemand alleen vertroosting en leiden zijn of haar aandacht af binnen de droom. De Guru, die er op uit is om je wakker te schudden, is niet een personage, niet een individu binnen de droom. De Guru is je Bewustzijn zelf.  De Guru is het Werkelijke, het Zelf, het Licht, de toestand waarin je je bevindt als je werkelijk ontwaakt bent. Hij is het Hart, dat door de illusie van de droom heenbreekt. Het is niet zo dat jij een of ander zielig persoon bent die een ander zielig persoon nodig heeft om je bij te staan. Zo lijkt het misschien in de droom, maar in wezen is het je eigen Natuur die in de droom verschijnt om je wakker te schudden. De Guru is je ontwaken en je altijd al bewuste staat. De Guru is niet iets afgescheidens, het is niet een individu. De Guru is Bewustzijn zelf, het Werkelijke"

Bernard die de avond zal voorlezen zegt zelf het volgende over deze avond:

"Mijn idee is in feite om een situatie te creëren waarin mensen met Adi Da en zijn leer kunnen in contact komen. Of ze daar al dan niet gevoelig voor zijn is bijzaak. Daar heb ik voor de rest geen vat op. Er zijn veel wegen, en dit is er één...alhoewel ik denk dat dit een heel belangrijke en unieke weg, anders zou ik mij er zelf niet mee bezig houden natuurlijk...

Na een korte introductie van mezelf dacht ik om de avond zodanig op te zetten dat mensen in contact kunnen komen met de leer net zoals de eerste leerlingen er mee in kontact kwamen op die fameuze eerste avond in de bookshop in Los Angeles, in 1973, toen een 30-tal mensen bijeen gekomen waren om naar de Guru te luisteren.

Het begon in stilte...en toen vroeg Hij opeens :

"Heeft iedereen het begrepen?" Toen niemand antwoordde, vroeg Hij opnieuw of iedereen het begrepen had. En toen zei een moedige deelnemer opeens dat hij het niet begrepen had. En toen startte de avond, uitgaande van de vragen van de bezoekers...een stelletje hypies en zwervers die van het spirituele weinig kaas gegeten hadden maar voor de rest vol zaten van allerlei "inzichten" en vooral "overtuigingen" over Meesters en Verlichting en wat nog al meer.. Die eerste bijeenkomst is letterlijk vastgelegd in het boek "De Methode van de Siddhas".

Daar zou ik dus mee beginnen, enkele bladzijden daaruit voorlezen. Dan gevolgd door het beluisteren van de stem van de Guru zelf, een opname van een uiteenzetting in het Engels. Een korte pauze inlassen... Om uiteindelijk af te sluiten met een video die ik via de laptop zou laten zien."

Reactie van Erik , zaakvoeder van Kamperfoelie:

De boeken van Adi Da heb ik leren kennen via Bernard als klant die destijds in mijn buurt in Leuven kwam wonen, de boeken inspireren mij al bijna 20 jaren. De ervaring die ik zelf kreeg van het lezen van de boeken van Adi Da waren onmiskenbaar, Adi Da spreekt  je direct aan tot je eigen reeds verlichte toestand. Minstens 1 x per jaar lees ik het boek 'De Knie van Luisteren" of "De methode van de Siddha's". Toen ik destijds van Bernard een video met daar in Adi Da te zien kreeg had ik een ervaring via mijn hart en een boost van liefde, gelukzaligheid en wakkerheid die mij minstens drie dagen lang in deze toestand liet ervaren.

Wil je hier meer over vernemen? 

Dan ben je van harte uitgenodigd op een voorleesavond met video-voorstelling over het werk van Adi Samray op donderdag 19 november 2015, begin om stipt 19.30 uur tem 22.30 uur in zaal 'De Zavel' in de Vrietselstraat 33, te 3650 Lanklaar - Dilsen-Stokkem.

Toegang is gratis, als ook de koffie en de thee.

Inschrijving is wel verplicht en kan door gewoon aan te melden :  info@kamperfoelie.com

Tip! : De leer van Adi Da Samraij wordt ook zeer gewaardeerd door de vele kenners van 'advaita vedanta' of non-dualiteit:  http://www.waarheid.com/

Gerelateerde producten

Opmerkingen

Schrijf commentaar