"De Zoektocht naar Geluk"

leven is altijd een beetje (of veel) loslaten en proberen niet vasthouden aan het vergankelijke en dit beseffen kan ons nuchter, somber of een beetje ongelukkig maken. Maar we kunnen kiezen te leven alsof we het geluk zelf zijn en dat is ook een reële mogelijkheid want 'gelukkig zijn' is onze natuurlijke aard. Alleen moeten we zoveel loslaten op het persoonlijk en emotioneel niveau, dus hoe dit te realiseren?

Laten we gewoon beseffen dat we diep van binnen 'al gelukkig zijn' en dit even dieper laten doordringen, we moeten er uiteraard even tijd voor nemen en het systeem lichaam-geest laten stilvallen. Dit is een goede oefening in realisatie en bewustwording.

Hoe dieper we het geluk laten doordringen op dit moment en echt stil worden binnenin hoe meer er geruimd wordt wat niet echt is. Alle pijn, angst, en ongelukkig zijn door verkrampte gedachten en gevoelens die uiteindelijk vergankelijk zijn kan je nu waarnemen en laten oplossen in het diepe gewaarzijn van 'al gelukkig zijn'.

Die toestand van binnen 'waar je al gelukkig bent' is er altijd al geweest en dat dien je terug te leren waarderen en erkennen. Wanneer alle verkramping oplost in 'al gelukkig zijn' zijn we in feite het pure bewustzijn zelf die zich niet meer stoort of identificeert met wat onecht is.

Wat onecht is is geen probleem, het is maar een voorbijganger, een illusie wat toch altijd weer oplost in het geluk zelf. Het diepe gevoel van verlangen naar geluk kan ook het geluk vinden in de weg staan.

Zoeken naar geluk is 'niet vinden' of ' al gelukkig zijn' want je zoekt naar iets dat er altijd al is, dus waarom zou je zoeken wat je al bent. Zoeken naar geluk is het zoeken naar eenheid en dus daarom is 'niet vinden' een vorm van fundamenteel lijden.

Je kan daarom beter altijd onmiddellijk inzien dat 'de zoeker' niet meer dan een verschijning is die het denken en voelen motiveert, en dat is allemaal waar te nemen, dat wat altijd weer vergankelijk is en ja dus een illusie. Wat je dan wel bent is 'dat zien' dat altijd zoekt of verlangt naar eenheid, zie dat gewoon in!

Dan is er ook geen probleem en zoeken en lijden is menselijk nietwaar het overkomt iedereen en het is niet uit te schakelen zonder 'te zien' of te beleven. Zoeken en verlangen is dus niet wat jij bent, maar is dus ook geen probleem, als je het maar hier en nu altijd inziet dat je dat doet dan ben je vrij en niet meer verkramp of gehecht aan lijden.

Uiteindelijk ben jij niet het zoeken of verlangen naar geluk en eenheid, er zijn eigenlijk geen woorden voor op het moment dat je Dat ontdekt.. laat het gewoon doordringen telkens er gepieker, zorgen, stress ervaren wordt en jij als waarnemer in feite dit onmiddellijk kan ontspannen en relativeren.

Laat het nu maar even stilvallen en zie nu 'het geluk' dat je al bent...

~ Erik Pauwels 3 november 2013 ~

Boek De Vreugde van Verlichting

Dit boek is een zeer goede handleiding om te starten de vreugde van geluk of verlichting te ervaren. Geen moeilijke cursussen, of inwijdingen om daar te geraken waar je altijd al bent. Dit boek is te koop via onze webshop van Kamperfoelie hier.

Video's over 'loslaten van lijden en vinden van geluk' met leraar Hans Laurentius

Gerelateerde berichten

Opmerkingen

Schrijf commentaar